Logo

Nya datorerna på plats

Nu är våra efterlängtade och välbehövliga, nya datorer på plats.

Detta är något av en milstolpe i Säbyholms IT-satsning. Dels har all personal fått en ny laptop så att alla nu har möjligheten att jobba med IT på ett bra sätt, men framför allt har samtliga elever i åk 7-9 fått ut var sin ny Chromebook som arbetsredskap till skolarbetet. Detta möjliggör nya sätt att arbeta, både individuellt för eleverna, men även att använda IT som ett gemensamt pedagogiskt verktyg och kommunikationsverktyg. Anledningen till att vi satsat på Chromebooks är att dessa arbetar med Google som bas och vi har i och med detta även satt upp en Googletjänst som heter “Google Apps For Education” som är ett kommunikations- och programpaket framtagit speciellt för skolor. Detta ska bli mycket spännande att fördjupa sig i och vårt nästa steg är en lärarutbildning i systemet just för att se hur man arbetar med detta rent pedagogiskt. Vi gjorde tidigare i år en satsning på Ipads i F-3 och 4-6 jobbar än så länge vidare med PC-datorer. Anledningen till blandmiljön är att behoven och arbetssätten skiljer sig mellan åldrarna. Detta kan så klart förändras. Nu utvärderar vi detta och fortsätter att blicka framåt.

Dela detta

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Följ oss